Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
natuurspoor.nl, een website over natuur en nog veel meer!
NatuurspoorStuur berichtGastenboekLinks RSS button

Wandelen

Van Muziekwijk naar Haven
Het natte pad
Kromslootpark

Meest gelezen onderwerpen:
Schrijf in het gastenboek...
Gastenboek lezen...
Verstuur een bericht...
Nieuws 2008...
Nieuws 2007...
Nieuws 2010...
Nieuws 2006...
Nieuws 2005...
Nieuws 2002-2004...
Nieuws 2009...

OS=
Browser=
IP adres= 3.239.45.252
Bezoekers= 327319     Meer ...
(Vanaf 08-08-2010)

Land informatie van bezoekers, 29 nov 2020 t/m 05 dec 2020
Kunst in de polder, 10-5-2006 Wandelen in de natuur
in Flevoland en
Almere in het bijzonder

Genieten van de natuur kan al heel dicht bij je huis. Allerlei organisaties, zoals Staatsbosbeheer, Stichting Flevolandschap, beheren gebieden met wandelroutes. Het IVN en LAW heeft voor een aantal van deze wandelingen, wandelboekjes uitgebracht met een uitgebreide beschrijving. Hier een overzicht van mijn favoriete wandelingen.

 • Wandelen in het Oostvaardersbos en het Kotterbos
  Almere staat voor natuur en een speciaal stuk natuur ligt naast de Oostvaardersplassen. Op deze pagina is een korte impressie te zien wat de natuur in dit gebied te bieden heeft. Meer weten? Kijk dan op Wandelen in het Oostvaardersbos en het Kotterbos.

 • Wandelen langs de Oostvaardersplassen, van Lelystad naar Almere
  De Grote beer, gezien in het Oostvaardersbos, 29-7-2009 Almere kent veel wandelmogelijkheden om en rond de Oostvaardersplassen, zoals het Oostvaardersbos (is het voormalig Fluitbos) en het Kotterbos. Verder zijn er diverse (vogel) observatiehutten en heuvels. De meestel wandelingen zijn tussen de 1-5 km, in Lelystad is er wandeling van ongeveer 14 km. Er was helaas nog geen wandeling van 20 km, dus kreeg ik het idee om een wandeling te maken van Lelystad naar Almere. Meer weten? Kijk dan op Wandelen langs de Oostvaardersplassen, van Lelystad naar Almere.

 • Wandelen in het Knarbos, nabij Lelystad
  Onlangs een leuke wandeling gemaakt in de omgeving van Lelystad, namelijk het Knarbos. De Meeuwenhoeve heeft in dat bos een aantal Ommetjes bedacht en deze kunnen naar keuze worden gelopen, afstanden van oa 5, 9 en zelfs 13km is mogelijk. Ik heb gekozen voor de langste variant. Meer weten? Kijk op Wandelen in het Knarbos.

 • De IVN wandeling Het Natte Pad
  De Gooimeerbeek is in 1995 gegraven en slingert met een lengte van ongeveer 3,5 km door het Cirkelbos. Deze wandelroute laat de vele mooi plekken in het Cirkelbos zien. Als u geluk hebt ziet u boven het stromende water misschien een ijsvogel. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein aan de Meesweg nabij het Cirkelbos. Het wandelboekje wordt niet meer verkocht.

 • Dagwandeling Almerepad, van Almere-Muziekwijk naar Almere-Haven
  Een schitterende wandeling met een lengte van 15 km die door één van de mooiste natuurgebieden van Almere gaat. U loopt door het Pampushout, het Almeerderzand en het Kromslootpark. Vroeger was dit een NS wandeling die van station Almere-Muziekwijk naar Almere-Haven ging. Meer weten? Klik op: van Almere-Muziekwijk naar Almere-Haven. Ik heb zelf deze wandeling al op vele manieren gelopen, dus binnenkort volgt daarvan een eigen fotobeschrijving.

 • Wandelen in het Kromslootpark
  Het Kromslootpark kent veel wandelmogelijkheden. Oorspronkelijk was er ook het plan om een IVN/Staatsbosbeheer wandeling te beschrijven. Een oud kaartje is wel gemaakt, alleen zijn niet alle paden meer (goed) bereikbaar en is er een brug verdwenen. Meer weten? Klik dan op Kromslootpark.

 • Links naar pagina's met wandelingen in en rond Almere:
  Wandelen met Wandelpad.nl: Wandelroutes!: Wandelroutes : Flevoland : Afstand 1-5 km
  Staatsbosbeheer
  Op de kuierlatten (Landschapsbeheer Flevoland, LAW)
  IVN-Almere - Wandelroutes in Almere
  IVN-Almere - Natuur in Almere en omgeving
  www.koninginnedaginalmere.nl
  Veilige loop- en wandelroutes (Nederlandse Hartstichting)
  Wandelen in Flevoland met VoorOma.nl
  Plattegronden (Historisch Almere)
  En misschien is dit ook wat, op stap met de KNNV afdeling van Lelystad, zij organiseren regelmatig een excursie naar een interessant gebied!

Terug naar het Begin.


NatuurspoorStuur berichtGastenboekLinks RSS button